Cursus

De Buteyko cursus

Met de Buteyko methode normaliseer je de ademhaling. De kern van de cursus bestaat dan ook uit ademhalingsoefeningen die op jouw situatie worden afgestemd. Het programma is niet moeilijk, maar vraagt zeker om doorzettingsvermogen. Persoonlijke begeleiding is essentieel. Verder leer je om te gaan met zaken die de ademhaling sterk kunnen beïnvloeden, zoals praten, slapen, sport, voeding en stress.

De groepscursus is een prima manier om de Buteyko methode te leren. Tijdens twee zaterdagen leer je deze grondig kennen en toepassen. Dit wordt aangevuld met tenminste een maand intensieve, telefonische coaching. En indien nodig ontvang je na afloop een gratis persoonlijk consult.

Er is een mogelijkheid om individueel met de Buteyko methode aan de slag te gaan, in plaats van in een groep. De individuele training is wel wat duurder.

De cursus is geschikt voor volwassenen en kinderen. Ook kinderen kunnen namelijk verkeerd ademen. Door middel van speciale oefeningen geeft de Buteyko methode bij hen vaak snel resultaat. Zijn ze jonger dan 13 jaar, dan is begeleiding door een ouder/verzorger verplicht.